Omgeving Bonaire


Bonaire is een paradijselijk eiland in de Caribische Zee, bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en unieke natuur. Het eiland biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. Als je op zoek bent naar avontuur, ontspanning of iets daartussenin, Bonaire heeft het allemaal!

 

Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, is een charmante en kleurrijke stad aan de westkust van het eiland. Kas Kokki, ons prachtige (vakantie)huis, ligt aan de Kaya Playa Lechi 14A in Kralendijk, op loopafstand van het stadscentrum en vele bezienswaardigheden.

 

In de buurt van Kas Kokki zijn er tal van activiteiten te doen en plekken te bezoeken. Wil je voor de deur duiken, geen probleem. Op nog geen 200 meter lopen is een duikschool gevestigd.  Als ergens anders wilt duiken of snorkelen dan kan dit op tientallen locaties die gekenmerkt wordt met een gele steen met naamsaanduiding. Het eiland staat er om bekend dat je makkelijk in het water loopt en er genoeg keuze hebt als duiker of snorkelaar. De zee rondom Bonaire en Klein Bonaire valt tot een diepte van 75 meter onder het beheer van het oudste zeereservaat ter wereld, Bonaire National Marine Park. Dit zeereservaat staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke onderwaterleven. Het is binnen handbereik vanuit Kas Kokki, en er zijn tal van duik- en snorkelbedrijven die dagelijks trips aanbieden.

 

Als je meer van het eiland wilt zien, raden we je aan om een auto te huren en een roadtrip te maken. Rij langs de prachtige kustlijn van Bonaire en stop onderweg bij de verschillende stranden en bezienswaardigheden.

Bezoek bijvoorbeeld het Gotomeer, een zoutwatermeer dat bekend staat om zijn roze flamingo's, of ga wandelen in het Washington Slagbaai National Park, waar je prachtige uitzichten en unieke flora en fauna kunt bewonderen. Wil je weten

hoe de mangrovebossen als kweekvijver en herstelcentrum voor het onderwaterleven van de oceaan zorgen? Ga het dan eens ontdekken met een kajak mangrovetour die je leidt door de bijzondere bomen met de open wortels in het zoute water.

 

Maar ook dichter bij huis, in Kralendijk, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden te vinden. Maak een wandeling langs de boulevard en geniet van de prachtige zonsondergangen, of breng een bezoek aan het historische Fort Oranje,

dat dateert uit de 17e eeuw.

 

Wil je iets sportiever bezig zijn? Of het als kijksport ervaren. Leer of ga dan kitesurfen bij de zuidwestkust van het eiland of windsurfen bij Sorobon, waar je ook bij Jibe City of Sebastian's Beach jouw huid kunt laten (bij)kleuren. Of ga zeilen over het land met een flitsende blokart. Wil je voor Kas Kokki gaan zeilen, ga dan langs de zeilvereniging die op 100 meter loopafstand gevestigd is.

 

Ontdek zelf wat Bonaire en Kralendijk te bieden hebben en maak van jouw verblijf in Kas Kokki een onvergetelijke ervaring!

FUSION CUISINE & GOURMET

Culinair Bonaire


Met een cocktail in je hand genieten van de ondergaande zon. Hoe romantisch kan het zijn. Geniet van de meest uiteenlopende keukens en ervaar de

smaken van Bonaire. Of dat nu met een culinair 5-gangenmenu is of met lekkere tapas bij een foodtruck of een lokaal eettentje.



Geniet onder water

Het hoogtepunt van Bonaire is zonder meer de betoverende onderwaterwereld. Het Bonaire National Marine Park met haar mangrovebos, de azuurblauwe baai Lac Bay en de zee rondom het eiland Klein Bonaire is het eerste marinepark ter wereld en grotendeels toegankelijk voor duikers en snorkelaars.



Fort Oranje is het oudste bestaande bouwwerk op Bonaire. Het werd gebouwd door de Nederlanders in 1639. Boven de verdedigingsmuren staan vier Engelse kanonnen die dateren uit 1808 - 1812. Ze werden geplaatst tijdens de Napoleontische oorlogen, toen Nederland van 1807 tot 1816 voor de tweede keer de controle over Bonaire verloor aan de Britten. Bonaire werd teruggegeven aan Nederland als bepaling van het Engels-Nederlandse Verdrag van 1814.


Vooral in de eerste helft van het jaar zie je flamingo's in het Gotomeer, een binnenmeer, en in het nabijgelegen Washington Slagbaai National Park. De zeekrabben in het Gotomeer zijn welkom voedsel voor flamingo's. Het noorden van het eiland Bonaire is gemakkelijk te bereiken met een huurauto.


KasKokki vakantiehuis, Kralendijk 14A, Bonaire.


KasKokki vakantiehuis, Kralendijk 14A, Bonaire.